Blog yazıları

2021 yılı Kovan Bakımlarını Başlattık

Kışlama sezonuna 95 arı kovanıyla girdik ancak 20 arı kovanımız kışlama sezonunu atlatamadı bu nedenle 2021 sezonuna 75 arı kovanıyla başlayacağız. Her yıl kışı atlatamayan kovanlar oluyor bu olağan bir durum. Geriye kalan arı kovanları güçlendirerek yeni sezona daha iyi başlamaya çalışıyoruz.

Bahar gelmeden arılarımız dışarıdan besin bulamadığı için bu dönemde dışarıdan besin takviyesi yapmak çok önemi. Yavru yaparak güçlenen kovanlarımıza mayıs ayında havaların düzelmesi ile birlikte oğul kontrolü yaparak kontrolsüz çoğalmalarını engelleyeceğiz böylece azalan arı kovanı sayımızı yeniden arttırmış olacağız. Geçen yıla ait oğul kontrollerimizden 2 resim paylaşıyorum resimlerde işaretli olan arıya dikkat edin bu kraliçe arıdır yavru yaparak koloninin büyümesini sağlar.



Resimlerde gördüğünüz ana arıyı bir kovan arı olarak düşünebilirsiniz. Kovan sayımızı arttırabilmek için bahar döneminde ana arı üretimi çok önemlidir çünkü önümüzdeki kış yine kayıplar olacak bu işin devam edebilmesi için kayıplardan daha fazlasını yerine koymak zorundayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar