Blog yazıları

Yarım Arı Kovanı İmalatı

Bahar gelmeden çoğaltacağımız arılar için mini kovanlar üretip hazırlığımızı tamamlıyoruz hazırladığımız bu mini kovanlar normal boyutlu kovanların tam olarak yarısı kadardır, arı kolonisi büyüdüğünde yarım kovanlar kolayca normal boyutlu kovanlara aktarılabilir. İmalat aşamasından birkaç resim paylaşmak istiyorum.



Marangozda ölçüsünü vererek kestirdiğimiz parçaları birleştiriyoruz. Daha sonra kovanların sadece dış kısmı boyanacak arıyla temas eden kısımlara kesinlikle boya sürülmüyor dış kısma sürülen boya arı kovanın yağmur ve karda su çekmemesi, kovanın sağlıklı kalması için önemli bir rol oynuyor.



Üst resimde gördüğünüz mini çıtalar yarım arı kovanlarına hem enlemesine hem boylamasına konulabiliyor. Resimde iki yarım çıtanın birbirine geçirilerek birleştirilmiş hali görünmektedir. Bu yarım çıtalar küçük olması nedeniyle yarım petek bal almak isteyen bazı müşterilerin tercihi olabiliyor.


Yarım arı kavanının hazırlanmış son hali yukarıdaki gibidir. Son olarak dışına suya dayanıklı bir boya sürülecek böylece yeni sezonda kullanılmaya hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar